×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

A Szatmári Termék védjegy rendszer


MIÉRT VAN SZÜKSÉG A SZATMÁRI TERMÉK VÉDJEGYRE?

A védjegy rendszer és a szakmai bizottság által odaitélt védjegy a garancia  arra, hogy Ön helyi és ellenőrzött minőségű terméket vesz. Ugyanakkor, egy megkülönböztető jelzés is: helyzeti előnyt adunk a helyi termelőknek azáltal, hogy tudatositjuk a vásárlókban, keressék a logót és válasszák a helyi terméket. 

Egyesületünk kezdeményezte az Országos Találmányi és Védjegyhivatalnál [OSIM] a Szatmári Termék közösségi védjegyként való regisztrálását: ez a megkülönböztető jelzés csak azon termékekre fog felkerülni, amelyek egy szakmai bizottság elbírálása alapján a követelményrendszernek megfelelnek.  


MIBŐL ÁLL A KÖZÖSSÉGI VÉDJEGY RENDSZER?  

Több hónapos előkészítő munka során, alapul véve számos sikeres helyi termék-rendszert, Egyesületünk elkészítette azt a rendszert, amely által a helyi termékek tanúsítási procedúra során megkapják a Szatmári Termék védjegyet. Ennek a rendszernek a következő elemei vannak: 


Követelményrendszer: részletes leírása azoknak a minimális követelményeknek, amelyek alapján egy termelő megkapja a védjegyet

Elbíráló bizottság: szakemberekből álló független bizottság dönt a védjegy odaítéléséről, az előre felállított követelményrendszer és pontrendszer alapján. 

Termékek és kategóriák: a Szatmári Termék védjegyet több kategóriában ítélik oda a bizottság tagjai, fő kategóriák az élelmiszer és egyéb termékek, a részletes termékspecifikációkról és kategóriák a letölthető dokumetumok között találhatók. 

Termelők: a helyi termelők, vállalkozások egy csatlakozási kérelem benyújtásával kérvényezhetik a csatlakozásukat a védjegy rendszerhez, az elbírálási követelményekről lennebb találhat részletes információt. 

Szatmári Termék logó és arculati kézikönyv: elsőként a régióban, a termékeket megkülönböztető jelzést, a Szatmári Termék logót teljes arculati kézikönyvvel bocsátjuk a termelők rendelkezésére. Az arculati kézikönyv elérhető a letölthető dokumentumok menüben. 

Az Egyesület: a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület mint védjegytulajdonos működteti a Szatmári Termékek védjegy rendszert, betölti a titkárság szerepét a védjegy odaítélő bizottság ülésein. Az Egyesület kezeli a Szatmári Termék média és kommunikációs felületeit, népszerűsíti a helyi termékek vásárlását és fogyasztását. 


Szabályzat

Csatlakozási kérelem

Arculati kézikönyv

Várjon - Kosár frissítése ...