×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

Simon Vasile

0741124169
Porumbești, str. Principală nr.245, jud. Satu Mare
[email protected]

Simon Vasile

Porumbești, str. Principală nr.245, jud. Satu Mare
0741124169
[email protected]
A mezőgazdaság nem egyszerű, különösen akkor nem, ha a munka során a lehető legjobb minőségű zöldségek és gyümölcsök termelését tűzi ki a gazda célul. Ezzel tisztában van a kökényesdi Simon László is, aki oldalán feleségével és két fiával már 1990 óta foglalkozik mezőgazdasággal. A sok munka mellett sok anyagi ráfordítással sikerült elérnie, hogy sokféle zöldség és gyümölcs terem földjein, melyek minősége megkérdőjelezhetetlen.

Simon László tudja azt is, hogy a jó termés és az abból származó bevétel alapfeltétele, hogy rengeteg időt töltsön a földeken és a gyümölcsösben, így szinte alig hagy magának szabadidőt másra. Igazi szenvedély számára a mezőgazdaság, emellett – sőt, ezzel együtt – a környezetében élőket arra bíztatja, hogy egészségtudatosabban éljék mindennapjaikat.

A gazda jelenleg 7 hektár területet művel, melyen vannak gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök is. Közelebbről megnézve a gazdaságot, láthatjuk: a legnagyobb hangsúly most a gyümölcsökön van, hiszen 1,45 hektárnyi területen barackfákat találunk, 1.20 hektárnyi területen szilvafák, 0,13 hektáron cseresznyefák vannak. Káposztát, karfiolt és tököt 0,60 hektáron termeszt.

Simon László számára nyilvánvaló, hogy a gazdasága fejlesztése és a családja megélhetése szempontjából is fontos, hogy a mezőgazdasági termékei a megfelelő népszerűsítés mellett jelen legyenek a helyi termékek piacán, a termelő és a vásárló között pedig a lehető legrövidebb utat járja be a termék. Ezért döntött úgy, hogy kérelmezi a Szatmári Termék védjegyhez való csatlakozást, az elbírálóbizottság pedig egy helyszíni látogatást követően rövid időn belül el is fogadta a csatlakozási kérést. Így harminc év munka után és rengeteg kitűnő minőségű zöldséggel és gyümölccsel augusztusban a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület tagja lett.

Üzlet helyeVegye fel a kapcsolatot a termelővel

Várjon - Kosár frissítése ...