×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

Termelők

Marius Zaha és Ana Maria Todoran fiatal mezőgazdászok, akik paradicsomot, paprikát, padlizsánt és édes kukoricát is termesztenek, ragaszkodva a nagyszülők által alkalmazott módszerekhez, vegyszerek nélkül.
Szatmári érték és hagyomány! Lévai József sajátkezűleg készített termékei méltán viselhetik a Szatmári Termék védjegyet!
A kézműves mesterségek mindig fontos szerepet foglaltak el az ország észak-nyugati régiójában élők gazdasági és mindennapi életében.
Helyi szatmári művészek festmények es rajzok.
A Sályi család nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fazekasmesterség tovább éljen Szatmár megyében.
A mezőgazdaság nem egyszerű, különösen akkor nem, ha a munka során a lehető legjobb minőségű zöldségek és gyümölcsök termelését tűzi ki a gazda célul.
Pótor Mónika megértette, hogy ez a vidám, színes világ mennyire fontos a gyerkőcök számára, ezért több mint 7 éve készít fimó (porcelángyurma) felhasználásával rajzfilmfigurákkal dekorált evőeszközöket és tányérokat.
Nagy valószínűséggel a levendula az egyik legkeresettebb növény a világon – nem csak a szépsége, hanem azon egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is, amiket már évszázadokkal ezelőtt felfedezett és használ az emberiség.
A Petran Floare babái főleg pamutból, illetve antiallergén anyagokból készülnek, ezért ezek kitűnő ajándékok lehetnek különböző allegriákkal küzdő gyerekek számára is.
Az ezekhez szükséges hús pedig saját forrásból származik: a cég saját disznóneveldéjéből vagy marhafarmjáról, ahol a legjobb körülmények között, természetes élelemmel, tápszerek nélkül nőnek az állatok.
Pana Marta egy kedélyes és energiával teli szatmári nő, akinek fáradhatatlan kezei és kifogyhatatlan kreativitása megélhetéssé formálta a hímzés iránti szenvedélyt.
Az ásványok nedűje Halmiban, Szatmár megye legészakibb településén található Románia egyik legkülönlegesebb szőlőtermő vidéke.
Friss tojás biztos forrásból.
Minőségi alapanyagok, olasz csúcstehnológia és hozzáértésünk ötvözéke alkotja ezt a harmonikus ízvilágot, amely termékeinkre jellemző!
A mézet sokan elsősorban természetes gyógyszernek tartják, csak másodsorban számít élelmiszernek.
Kézműves natúr szappanok.
A szatmári Simon Zsuzsa Badapesten végzett el egy elismert dizájn-képzést, majd szintén Magyarországon tökéletesítette tudását, míg összegyűjtötte bátorságát és megmutatta az általa készített termékeket azoknak, aki valami másra vágytak, mint a boltokban kapható tömegtermékek.
Nem a ruha teszi az embert, mondja a szólás, de abban biztosak vagyunk, hogy valakinek az öltözködése rengeteget elárul a személyiségéről. Ha pedig röviden áttekintjük a vezető dizájnerek utóbbi években bemutatott ruhakollekcióit, kijelenthetjük: egyre több ruhadarabon jelennek meg a tradicionális, a népművészetből ihletődő minták.
2014–ben indítottam be önálló méhészetemet, a Bokor méhészetet. Ekkor vettem meg első 2 család méhemet, majd 2019 végére 80 családra fejlődtünk.
A jól bevált családi receptekre támaszkodva - s a meggyőződésből, miszerint a szatmáriak megérdemlik, hogy a gyümölcsök ízét a lehető legjobban őrző szirupok és lekvárok kerüljenek az asztalukra - indult útjára évekkel ezelőtt egy ígéretes vállalkozás Kakszentmártonban, Szatmárudvari községben.
A méz ősidők óta az emberi táplálkozás része. Szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, mely az emberi szervezet számára szükséges. Legfontosabb összetevői: a fruktóz és a glükóz. Ezek mellett számos vitamint és nyomelemet is megtalálunk a mézben: kálium, vas, kalcium, C-vitamin, B1, B2, B6 vitamin, réz, magnézium, foszfor, mangán, cink.
A pálinka a szatmári vidék végjegye, a régió nagykövete, amely határainkon túl is ismert és elismert „valuta”.
Gyöngy-től Gyöngy-ig Handmade with love
Méhészetünk több mint 100 éves múltra tekint vissza
A bélteki szőlőtermesztés több évszázados múltra tekint vissza az írásos emlékek alapján, bár vannak periódusok amelyek kiesnek, a történet az 1085-es évre néz vissza egy régi homályba merült monda alapján.
Várjon - Kosár frissítése ...