×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

Sályi Kerámia

0745217491
loc. Satu Mare, str. Târnavei nr.4, bl. 36, ap.39, jud. Satu Mare
[email protected]

Sályi Kerámia

loc. Satu Mare, str. Târnavei nr.4, bl. 36, ap.39, jud. Satu Mare
0745217491
[email protected]
A Sályi család nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fazekasmesterség tovább éljen Szatmár megyében. Az utóbbi időben ez a mesterség szinte eltűnt, hiszen nagyon kevesen űzik úgy, ahogy nagyszüleink tették. A Sályi házaspár viszont hosszú évek munkájával és különböző tanulási lehetőségek kihasználásával fedezték fel a fazekasság titkait, ma pedig igazi remekművek kerülnek ki a kezeik közül.
Szatmárnémeti büszke lehet arra, hogy a Sályi Kerámia képviseli őt az ország számos kézműves vásárában. A fazekassággal 1995-ben kezdtek foglalkozni, beleszeretve ennek a mesterségnek a szépségébe. Munkájuk során az agyagból igazi népművészeti értékkel bíró tárgyakat hoznak létre.
A Sályi család műhelyében a lekiismeretes munka és a felhasznált díszítő motívumok és színek álltal a tárgyak lelket kapnak, a népművészetből merítkező díszítő motívumok pedig csak erősítik a Szatmár megyében és környékén használt technikákkal készített használati tárgyak értékét. Minden terméket nagy odafigyeléssel készítenek, hogy minőségükre ne lehessen panasz.
Az agyagedényekkel meg kell tanulni bánni, de kitűnő ételek készíthetők bennük. Nem csak aragázon vagy a sütőben, hanem akár nyílt láng felett is lehet főzni bennük. Az ételnek egészen más íze lesz, a kerámiaedények pedig az évek múlásával is megőrzik szépségüket!

Üzlet helyeVegye fel a kapcsolatot a termelővel

Várjon - Kosár frissítése ...