×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

Nachbil

40261870200
447040 Beltiug, jud Satu Mare, Romania
[email protected]

Nachbil

447040 Beltiug, jud Satu Mare, Romania
40261870200
[email protected]
Szatmár megyében kitűnő minőségű bor készül, nagy odafigyeléssel, környezetbarát körülmények között nevelt szőlőből, tiszteletben tartva a hagyományokat és az ősök örökségét. A Nachbil Borászat tulajdonosa egy, az 1980-as években Franciaországba emigrált család, melynek tagjai 1999-ben tértek vissza Romániába. Ekkor kezdtek szőlészetbe és borászatba, a kezdeti 2,5 hektáros ültetvényük viszont mára már közel 20 hektárra nőtt. A Nachbil Borászat leginkább abban különbözik a többi Szatmár megyei borászattól, hogy 2014. óta hivatalosan is bio-gazdaságként vannak elismerve.
A Nachbil jelentése németből fordítva: a dombon túl. Ide telepítették régen a furmint, bakator és chasselas szőlőket. Mára pedig újabb fajtákkal bővült a szőlővel beültetett terület: a borászat munkatársai a grünspitz újraélesztését tűzték ki célul, majd következett a szilváni, a kékfrankos és a rajnai rizling telepítése.
Egyébként a Szatmár megyei Bélteken a szőlészet-borászat nagy múltra tekint vissza, amit történelmi dokumentumok is bizonyítanak. De nincs szükség egyéb bizonyítékra, elég végigmenni a Szatmárnémetiből Zilah felé vezető főúton, és láthatjuk a bélteki dombokat, a domboldalba fúrt százéves pincéket és szőlősorokat, a napból táplálkozó szőlőszemekkel.
Béltek a legújabb elosztás szerint a Szatmári Dombokhoz tartozik, a terület jó borainak régóta nagy híre van. Annak idején a budapesti és bécsi királyi udvarba is sok bélteki bor fogyott.
A Nachbil borok ízvilága nagyon határozott, savas, ezért kitűnő kísérő itala lehet egy közepesen átsütött marhasteaknek, egy marharagunak, vagyvadakból készült ételeknek, disznósülteknek vagy grillezett, fűszeretett bárányhúsnak. De ezek a borok ajándéknak is kitűnők, értékük pedig évről évre nő.

Üzlet helyeVegye fel a kapcsolatot a termelővel

Várjon - Kosár frissítése ...