×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

Butka Sándor

0744627834
Satu Mare
[email protected]

Butka Sándor

Satu Mare
0744627834
[email protected]
A pálinka a szatmári vidék végjegye, a régió nagykövete, amely határainkon túl is ismert és elismert „valuta”. Amellett, hogy pálinka nem hiányozhat a szatmáriak asztaláról, a gyártása generációról generációra szállt, az apa a fiának adta tovább a fortélyokat. Az azonban mindig kihívás és cél volt, hogy a felhasznált gyümölcsök zamata a legtisztábban érezhető legyen a párlaton.
Az újvárosi származású Butka Sándor, aki vállalkozóként szerzett hírnevet Szatmárnémetiben, visszatért a dolgos, a pálinka és borkészítéshez nagyon értő elődök munkájához. A gyümölcs- és szőlőtermesztés lényege számára egyrészt a szülőfaluja hagyományai előtt tisztelet, átélve újra a gyermekkor élményeit, másrészt pedig ebben találta meg a csendet a zajos városi mindennapok után. A vidék kitűnően alkalmas szőlőtermesztésre, így a családi örögségként kapott földterület az évek során egyre gyarapodott.
„A szőlőtermesztésbe 1993-ban fogtam Avasújváros Hegyen, a szüleimtől örökölt földterületen. Az évek folyamán egyre fejlődött a terület, új szőlőtőkéket ültettem, elsősorban a környék hagyományos fajtáját, a Bakatort. Ezután kezdtem a pálinkafőzésbe, szilvapálinkát készítettem, a legjobb minőségűt. A titkom pedig az volt, hogy a cefrébe csak egészséges, érett gyümölcs került” – meséli Butka Sándor.
Az idők során több mint harminc érmet szerzett a helyi, megyei és regionális bor- és párlatversenyeken. Sok munkát, kreativitást és kísérletezést követően pedig egyike lett azon kevés termelőknek, akik birsalma, cékla, tök, körte, áfonya, alma, szeder, meggy, barack vagy zölddió pálinkát is gyártanak.
Aki rendelni szeretne ezekből a nem mindennapi minőségű párlatokból, vagy megkóstolnál az avasra jellemző Bakator bort, az hívja a 0744627834-es telefonszámot vagy rendeljen e-mailen a [email protected] emailcímen.

Üzlet helyeVegye fel a kapcsolatot a termelővel

Várjon - Kosár frissítése ...