×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

A Szatmári Termék logó a minőségi helyi termékek megkülönböztető jele!

Miután néhány héttel ezelőtt az Országos Találmányi és Védjegyhivatalnál (OSIM) befejeződött a Szatmári Termék védjegy bejegyzési folyamata, a márkát létrehozó Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület kedden meg is tartotta az első jelentkezők elbírálását. A csatlakozásról döntő bizottság – melynek tagjai Pop Stefan közegészségügyi szakember, Kállai Zsombor állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakember, Fodor István mezőgazdasági szakember, Pásztor Zoltán üzletember, Butka Gergő marketingszakember, Szőcs Péter történész voltak, 12 gyártó jelentkezését vizsgálta felül az előre meghatározott kritériumrendszer alapján.
A jelentkezők között voltak olyan cégek és vállalkozások, amelyek a hivatalos bejegyzés hírére vették fel a kapcsolatot a Szatmári Termék védjegy létrehozásán dolgozókkal, mások már jó ideje a védjegy nagykövetei, a hosszúra nyúló bejegyzési folyamat lezárultával most hivatalosan is a védjegyhez csatlakozhattak.

h.jpg

Így az elbírálóbizottság május 26-i gyűlésén a Boda László, Tivadar és Mészáros méhészetek, Năstase, Nachbil és Butka pincészetek, Hutton száraztésztagyártó, Fantezia Decor cukrászda, Pro Avis tojástermelő, Weinberger húsfeldolgozó, valamint Lévai József és Pana Marta kézművesek termékeire hagyta jóvá a Szatmári Termék védjegy használati jogát.

p.jpg

„Fontos, hogy a Szatmári Termék védjegyhez olyan termelők csatlakozhatnak, akik hivatalos formában tevékenykednek, számlaképesek. Emellett fontos a kitűnő minőség, a szatmári alapanyagok felhasználása. Olyan termékek lehetnek a védjegyhez tartozók, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket és megyénk jóhírét viszik a világon bárhová” – mondja Magyar Lóránd, a védjegy létrehozásának a kezdeményezője.
Várjon - Kosár frissítése ...