×
ERDŐD
NAGYKÁROLY
CODRU
MEZŐFÉNY
OAS
SZATMÁRNÉMETI
Csak személyes átvétel
TASNÁD
TUR

Új termékekkel bővül a Szatmári Termék védjegyrendszer

Kedden, május 26-án ül össze első alkalommal az elbírálóbizottság, amely egy előre leszögezett pont- és kritériumrendszer alapján dönt arról, hogy csatlakozhatnak-e a Szatmári Termék védjegyrendszerhez az elmúlt hetekben jelentkezést leadó mezőgazdasági termelők és különböző termékek gyártói.
A jelentkezők tízen vannak, mások mellett kézműves termékek, méhészeti termékek, pékáruk gyártói, vagy éppen zöldségtermesztők vagy borászok. Mindannyian elismert termelők a maguk területén, akik a szükséges engedélyek birtokában, hivatalos formában tevékenykednek.

A Szatmári Termék védjegyet két fő kategóriában ítélik oda a bizottság tagjai: élelmiszer és egyéb termékek. Az új jelentkezők csatlakozásáról döntő elbírálóbizottság tagjai különböző területek szakemberei. Van köztük élelmezési- és közegészségügyi szakember, üzletember, mezőgazdász, történész és marketing-szakember is – ők fognak a kritérium- és pontrendszer alapján döntést hozni.   

A mezőgazdasági termékek esetében a szakértők felkeresik a jelentkező farmját, gazdaságát, megtekintik az ültetvényeket, hogy a Szatmári Termék védjegyhez valóban csak és kizárólag termelők csatlakozhassanak, nem pedig olyan kereskedők, akik nagybani lerakatokból vásárolják fel a termékeket. Azok a mezőgazdászok pedig, akik csatlakozhatnak a védjegyhez, Szatmárnémeti piacain is a Szatmári Termék logóval árusítják majd termékeiket, így a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy ellenőrzött, jóminőségű, Szatmár megyében termett zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak meg. 

Ha szatmári termelő vagy, csatlakozz te is!

Várjon - Kosár frissítése ...