Eszter és családja generációk óta foglalkozik földműveléssel. Nagyon fontosnak tartják betartani az egészségügyi előírásokat, valamint az egészséges táplálkozást, ezért az általuk termesztett zöldségeket kizárólag szerves trágyával kezelik.

“Ugyanazt a terméket fogyasztja a mi családunk is, amit a vásárlónak adunk” – vallja büszkén Eszter.

A 4 hektáros területet a családtagok segítségével művelik. Az 1,5 hektáros zöldségesben sokfajta szezontermény fellelhető: fejes saláta, retek, zöldhagyma, sóska, rukkola, sárgarépa, petrezselyem, karfiol, brokkoli, káposzta, karalábé, paradicsom, paprika, padlizsán, hagyma, burgonya, bab, zeller, spenót, tök.

Az igazi “falusi” paradicsom az egyik büszkeségük, maguk szedik minden évben a magokat, ebből terem évről-évre a tökéletlen alakú, de tökéletes ízű paradicsom.

A nehézségeket illetően Eszter épp a helyi termék versenyképességét említi. Sajnos a mai ember vizuális beállítottságú, a szupermarketek által forgalmazott tökéletes kinézetű zöldség a mércéje. Ezzel szemben a nem génkezelt magokból, vegyszermentesen termelt, helyi zöldség külalakja nem tökéletes, íze azonban páratlan.

(Tavalyi fotó)

20 éve bérelnek asztalt a szatmári Nagypiacon, heti 2 alkalommal: szerdán és szombaton, esetenként, heti többször is vásárolhatunk itt tőlük, de telefonos egyeztetés után mi magunk is leszedehetjük a kívánt zöldséget Egriben, a termőföldön. A termelő elérhetősége: 0741 583 731.