Nem csak Székelyföldön, nem csak a Nyugati Kárpátokban találhatóak értékes ásványvíz források, hanem Szatmár megyében is, az Avas hegységben: a vulkáni eredetű, mélyen a talajban található ásványvízmedencék vize kitűnő minőségű és az emberi szervezetre kifejezetten jótékony hatásúak, a Nova Oas KFT pedig ezt használja ki az Oaș ásványvíz gyártásakor.  

Avasfelsőfaluban, a gyümölcsösökkel tarkított hegyek között található a vállalkozás székhelye, melynek tulajdonosa 1994-ben, 100%-ban magántőkéből hozta létre vállalkozását. A kezdeti fázisban hidrotechnikai és egyéb szerkezetek építésével foglalkozott, az első évek kitartó munkájából származó profitot a cég visszafektette, és megkezdte az ásványvíz kitermelését és palackozását. 

Ezt követően kezdődött meg a korszerű palackozó sor építése, amelyet a szakmában nagy hagyományokkal rendelkező Olasz AVE Industries Spa gyártott. Az 1996-os F9 és F8 kutak fúrása után a megnövekedett igényekre válaszul, 2006-ban még egy nagy mélységű kutat fúrtak, majd 2009-ben egy újabb nagy teljesítményű palackozó sort szereztek be. 

A folyamatos fejlődés során a vállalat 2011-ben újabb befektetést eszközölt, így szénsavas és szénsavmentes vizük most már 0,33-as és 0,7 literes kiszerelésben is kapható, a legújabb sor óránként 6000 kisebb űrtartalmú üveget palackoz. 

A vállalkozás napjainkban is folyamatosan terjeszkedik, saját forgalmazási hálózatukon keresztül az ország bármelyik településén képesek a rendeléseknek eleget tenni. A vállalkozás névjegye:

SC NOVA OAS SRL

Szatmár megye, Victoriei utca 320.szám, Avasfelsőfalu

Telefon: +40-261-858.400, +40-744-649.165

Weboldal: www.nova-oas.ro

Email: office@nova-oas.ro

Facebook: @nova.oas