A 25 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás mára Erdély legnagyobb tésztatermelője lett, Szatmár megye egyik legfontosabb élelmiszeripari gyártója. Története Batizon kezdődött, akkoriban a Hutton család öt tagja kézileg készítette a napi 20-25 kilogramm tésztát a szülői házban. Már a kezdeti időszakban is gyors sikert értek el, lakodalmi tészták előállítóiként lettek ismertek a vásárlók körében.

Ahogyan ma, akkor is nagy hangsúlyt fektettek a minőségi termékek előállítására: a Hutton tészta víz hozzáadása nélkül, magas minőségű lisztből és friss tojásból készül. 

Miközben a Hutton tészta egyre ismertebb és kedveltebb lett a helyi és regionális piacon, a vállalkozás a folyamatos fejlesztésre, gépvásárlásra fektette a hangsúlyt: keverőgépet, tésztanyújtót, szárító berendezést vásárolt, majd beszereztek egy a világ élvonalába tartozó olasz technológiájú prést. A termelés növekedésével „elhagyták” a szülői házat és 2003-ban egy modern termelőegységet avattak fel Szatmárnémetiben. Az újonnan létesített épületben a termelés már napi 3,5 tonnára bővült, ahol napjainkban is a legmodernebb olasz technológiát használják, mindezt száz százalékban természetes anyagokból, az elérhető legnagyobb tojástartalommal készítve. Termékeik között több új tésztaféle is szerepel:  hagyományos tészták mellett helyet kapott a csőtészta, spirál, csiga, tarhonya és cérnametélt is. 

Ha egy mondatban kellene megfogalmazni, mi a Hutton tészta különlegessége: úgy sikerült családi vállalkozásként a legmodernebb technológiát alkalmazva piacvezetővé válni, hogy a tésztájuk íze hozza vissza a nagymamáink által gyúrt tésztafélék ízlésvilágát és hangulatát. Büszkék arra, hogy a mai napig ugyanazt a magas minőséget garantálják, mint amit a kezdetekkor kézműves módszerrel készítettek. 

25 év munkájának és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően mára Erdély minden megyéje ismeri az egyik legkiválóbb szatmári márkát: 30 megye több mint 4000 üzletében vannak jelen, így bátran mondhatjuk: Szatmár megye egyik legelismertebb „exportcikke” a hagyományos módszerrel készült Hutton tészta. 

 

A vállalkozás névjegye:

Telefon: 0365404311, 0265839625

Weboldal: www.pastehutton.ro

Email: office@pastehutton.ro

Facebook: Paste Hutton

Üzlet: Spicului utca 32. szám, Szatmárnémeti, Románia