Eleinte kisvállalkozásként indult, mára már több mint 140 kisüzletnek, áruházláncnak és hipermarketnek szállít a Fastus pékség. A márkanév mára már szinonimájává vált a tradicionális és ízletes kenyérnek Szatmár megye minden részén. 

A Fastus Bäckerei élteti és továbbviszi a sváb hagyományokat: kiemelt figyelmet fordítanak a tradicionális receptből készült termékekre, ezek közül is a legbüszkébbek a krumpliból készült kenyerükre és a sváb kenyérre. Számos más különleges termék is szerepel a polcaikon, ilyen például a tradicionális szatmári vagy a bajor kenyér. 

A cégtulajdonos Fastus Stefan szerint sikerük kulcsa az első osztályú alapanyagokban rejlik: csakis a legkiválóbb minőségű búzát használják fel, amelyet helyi termelőktől és szövetkezetektől vásárolnak fel, a búzát pedig saját szaniszlói König Müller malmukban őrlik le, a kenyérliszt tárolása is a legmodernebb silókban történik. “Minden nap ezt eszem, végigkóstolom és folyamatosan finomítom a recepteket. A vállalkozásom receptjét pedig három alapanyag adja: az odafigyelés, a modern technológia és a hagyományos elkészítési mód” - vallja a cégtulajdonos. 

A Fastus pékség termékpalettáján egyaránt megtalálhatóak a péksütemények is, amelyek csokoládés, vaníliás, cseresznyés és almás ízben is készülnek, de az üzleteik polcain találunk több fajta kalácsot, bejglit, kakaós csigát és sok más egyéb finomságot is. Az édes termékek mellett a különböző sós perecek és pogácsák is helyet kaptak a Fastus pékség gazdag választékában. 

Különös figyelmet fordítanak az egészséges táplálkozást biztosító termékek előállítására és kifejlesztésére is: a  torták és különböző édességek között a gluténmentes termékek is megtalálhatóak. 

A vállalkozás jövőbeni tervei között több saját üzlet megnyitása szerepel a megye több pontján, így hamarosan a kisebb településeken is élvezhetik majd friss termékeiket, a hét minden napján.

 

A vállalkozás névjegye:

SC Backerei Fastus SRL

Dariu Pop utca 2.szám, Szatmárnémeti

Telefon: 0261769535, 0730083214

Weboldal: www.fastus.ro

Email: office@fastus.ro

Facebook: @brutaria.fastus