„Több hónapos előkészítő munkát követően sikerült létrehozni a Szatmári Termék védjegyet, amelyhez már több mint tíz termelő csatlakozott. Úgy éreztük, hogy ez a lépés szükségszerű, hiszen az élelmiszerpiacon is a multinacionális vállalatok dominálnak, a helyi termelők pedig sok esetben veszítenek versenyképességükből. A Szatmári Termék védjegy emellett egyfajta garancia a jó minőségre is” – mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a védjegy létrehozásának ötletgazdája és projektvezetője.

A védjegyhez tartozás előnye a termelők számára, hogy a Szatmári Termék egy önálló és markáns arculattal, teljes marketing-eszköztárral népszerűsíti a helyi termékeket, illetve a tudatos, helyi termékeket előnyben részesítő vásárlást.

A Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület által szervezett pénteki rendezvényen, a projekt bemutatása mellett a résztvevők fontos részleteket tudhatnak meg a lokálpatriotizmust erősítő védjegyekről: Becze István a Székely Termék védjegy képviseletében beszél majd az eddigi tapasztalatokról, hasznos tanácsokkal ellátva a szatmáriakat.

Az eseményen meg is lehet majd kóstolni a Szatmári Termékeket: borokat, ásványvizet, kenyeret, lekvárokat, húskészítményeket és még számos, Szatmár megyében gyártott finomságot.

Forrás: a Partiumi Magyar Napok - Eseménynaptár / facebook